Käyttöohjeet

Paljukärryn paikoilleen asettaminen

1. Aseta palju mahdollisimman tasaiselle alustalle. Huomioi myös turvaetäisyydet rakennuksiin. Altaan tyhjennysletkun pituus on n.10 metriä.

2. Laske vaunun kulmissa olevat tukijalat (4kpl) alas. Mikäli maa on upottavaa, esimerkiksi nurmikko, niin käytä kaikkien tukijalkojen alla aluslevyjä. Säädä tukijalat siten, että palju on vaakatasossa. Säädä palju vaakatason sivuilla olevia vesivaakojen avulla. Laske lisätuet niin lähelle maata kuin mahdollista ja laita lisätukien alle aluslevyt. Lukitsi lisätuet. Laske tämän jälkeen vaunun kulmien tukijalkoja hiukan (n. 1 kierros) siten, että lisätuet asettuu tiiviimmin aluslevyjen varaan. Varmista, että nokkapyörä on ilmassa.


mittari1


Täyttö ja lämmitys

3. Aseta piippu (2 osaa + hattu) kamiinan päälle.

4. Lämmittämisen voi aloittaa vasta sitten kun myös kamiinan ylävesiletku on vedenpinnan alapuolella, eli kamiina on täyttynyt kokonaan vedellä.

Merialumiini kamiina sulaa puhki mikäli sitä lämmitetään tyhjänä! Lämmitysaika on n. 3 tuntia.

5. Täytä palju siten, että vesi on noin 10 cm altaan yläreunasta. Kylpijöiden painosta vedenpinta nousee n 1,5 – 2 cm / hlö.

6. Lämmittäminen kannattaa suorittaa kannen ollessa suljettuna jolloin lämmitysaika on hiukan lyhempi.


uuni


7. Lisää puita kunnes vesi on 35-39 astetta. Jos vesi tuli liian kuumaksi, lisää vain paljuun kylmää vettä tai vaikka puhdasta lunta kunnes lämpötila on sopiva!

8. Nyt voit aloittaa nauttimisen. Paljussa voi olla myös lämmityksen aikana. Paljussa voi olla normaalisti myös lämmityksen aikana, mutta kannattaa huomioida, että kamiinasta tuleva vesi on lämmityksen aikana huomattavan kuumaa.

9. Paljun mukana toimitetaan 10 metrinen jatkojohto, jolla saat sähköistettyä suodatin-, hieronta ja valaistus järjestelmät. Vaunun terassilla on myös pistorasia, johon saat kytkettyä esim. radion tai muun tarvitsemasi sähkölaitteen.


Led-valaistus

10. Altaan valaistusta ohjataan altaan reunassa olevasta hipaisukytkimestä.


Suodatinjärjestelmä

11. Suodatinjärjestelmä käynnistetään ja sammutetaan altaan ulkopuolella olevasta kytkimestä.


Terassin pistorasia

12. Terassin pistorasiaa voi käyttää kun mukana tuleva jatkojohto on kytketty vaunuun sekä virtalähteeseen.


Käytön lopetus

13. Varmista, että tuli kamiinassa on sammunut. Asenna altaan tyhjennysletku paljun ulkopuolella olevaan altaan poistoyhteeseen. Avaa altaan tyhjennystulppa. Paljun vesimäärä on suuri, joten varmistu, että voit ohjata vesimäärän turvallisuus ja terveellisyys näkökohdat huomioiden.

14. Tyhjennä kamiinan tuhkat sopivaan paikaan. Varmista, ettei tuhkan seassa ole hiillosta, mikäli olet käyttänyt kamiinaa juuri ennen altaan tyhjennystä.

15. Tee altaan sisäpuolinen peruspuhdistus. Pese allas mukana olevilla pesutarvikkeilla, mikäli et ole tilannut pesua erikseen. Voit pyyhkiä altaan sisäpuolelta myös pehmeällä liinalla tai pyyhkeellä.

16. Muista tyhjentää myös kamiina vedestä ennen kuljetusta. Kamiinan luukun vieressä on tulppa, josta vedet saa tyhnennettyä.

17. Irrota kamiinan piippu.

18. Nosta tukijalat sekä lisätukijalat ennen kuljetusta.


Käyttöohjeet kätevästi tästä PDF:nä.